Spesialpriser

Programprisene fra musikkforlagene

Forlagene Norsk Musikforlag og Cantando/Norsk Noteservice deler ut to programpriser som er gavekort på noter til to kor på kr 2 500 hver, til sammen kr 5 000. Dommerne plukker ut to kor blant alle de deltagende kor som fortjener heder og ære for repertoaret de har valgt, måten det ble satt sammen på, eller måten det ble fremført på. Her kan dommerne følge hjertet, og velge vinnere som gir dem det lille ekstra, som treffer dem med repertoaret de valgte.

Pris for fremføring av Knut Nystedt-musikk

For NM for kor 2021 ønsker vi å løfte frem Knut Nystedt sin rikholdige kormusikk.

Det koret som juryen mener har fremført hans musikk på best mulig måte, får en premie på kr 10 000. Det er frivillig å velge Knut Nystedts musikk inn i korets repertoar, men gjør koret det, blir koret automatisk med i denne konkurransen. Verkliste for Knut Nystedt finnes her: www.knutnystedt.com

Pris for fremragende tolkning fra Norsk Komponistforening

Norsk Komponistforening vil, som to ganger tidligere, gi en hederspris for fremragende tolkning av et korverk skrevet av en nålevende norsk komponist. (Tekst kan være på alle språk.) Juryen for denne prisen er representanter fra Norsk Komponistforening.

Pris fra Norges kirkesangforbund i sakral klasse

Norges kirkesangforbund vil gi en spesialpris på kr 5000,- i Sakral klasse. Prisen vil gå til et kor som formidler kirkemusikken på en innbydende, troverdig måte. Det vil være representanter fra Norges kirkesangforbund som avgjør hvem som får denne prisen.